Flor que batega


Tancada, per protegir la sensibilitat i per ocultar els seus misteriosos poders de la mirada estranya.
Suau i tendre, amb tots els elements, tan delicats. És la representació d'una vulva, feta de roba.
La realitzem amb tot l'interès i tota l'atenció, amb les evidents limitacions que tenen la roba, i la nostra perícia. Per davant:
Llavis majors i menors, gland i caputxó del clítoris, uretra, glàndules de l'ejaculació i glàndules lubricants, entrada a la vagina, himen.


Per darrere:
Vagina elàstica, cossos esponjosos i pilars del clítoris.

Hem reproduït una vulva en roba, donant la nostra versió, senyalant els elements i característiques que ens sembla important tenir presents.
És una manera de portar a l’objecte físic aquestes explicacions que hem donat tants cops en tallers, sobre com són i com funcionen els òrgans de la reproducció i del plaer. Hem dit molt que els teixits humans són elàstics, que les cavitats estan closes i tenen la capacitat d’ampliar-se. Hem dit tantes vegades que els genitals femenins, a diferència dels masculins, són interns, que per conèixer-los s’hi ha de posar intenció i que és important posar-la.
La Flor que batega no s'ha de veure com una representació realista, sinó com un model al·legòric fet amb materials i colors suggerents, i com un esquema que descriu els elements, encara que les seves proporcions i posició no coincideixin amb exactitud a les vulves reals, que poden presentar tantes diferències.

Com fem la flor que batega

Preparació, cosit a mà i robes preparades per fer-ne cinc.

Vagina i uretra, per davant i darrere i detall

Llavis menors i clítoris

Llavis majors. Comencem a tancar

Girar i cosir a mà l’obertura superior

 
Vagina cap a darrere i muntar la part interior del clítoris

Per davant dos lluentons per representar les glàndules lubricants. Oberta i tancada. 

La Flor que batega és un repte per a l’artesana que l’ha preparada, que no sap fer flors, que sí coneix tècniques de fer traus, butxaques i patchhworks, que sí sap de les prestacions diferents del recte fil i el biaix, de l’estètica de la superposició de textures... Tot i així, construir-la és complicat i llarg, cada pas ha d’anar en un ordre molt concret, les robes de setí, delicades al tacte, rellisquen i es desfilen en treballar-les, les formes rodones i esbiaixades són inconcretes i poc precises. Ara ja n'hem fet moltes i anem aprenent. 
Intentem seguir totes les demandes de les nostres amigues que ja les tenen. Algunes vegades podem satisfer-les, d'altres no ho aconseguim. El procés ha començat, més opcions i novetats aniran arribant. 

Genitals masculins 


Estem treballant per elaborar uns genitals masculins, de moment hem fet el prototipus.

1 comentari:

  1. Hola!! on puc adquirir una flor que batega? es preciosa!! felicitats per un treball tan bonic i delicat !! EVA

    ResponElimina